niedziela, 25 sierpnia 2024

Klasyfikacja medalowa 47 Mistrzostw Świata w Płukaniu Złota

 

     Na 19 państw uczestniczących w mistrzostwach medale zdobywali reprezentanci 11 krajów. Krążki złote, srebrne i brązowe rozdano w 18 konkurencjach: Proficient W i M, Classic Batea, Weterans, Juniors, Children,  Two, Three, Five – Member Team, National Team, Pikkies, Family, Unusual Tool, Golden Pan of The major of Zlate Hory, Grand Master, V.I.P. i Scouts.

Tabela medalowa mistrzostw

                1   Czechy                 5 - 5 - 6                                      7    Holandia         1 - 0 - 0

                2   Słowacja              4 - 4 - 0                                       8    Włochy           0 - 2 - 0

                3   Szwecja               3 - 1 - 1                                        9    Francja          0 - 1 - 3

                4   Niemcy                2 - 1 - 3                                      10    Polska            0 - 1 - 2

                5   Finlandia            1 - 1 - 2                                      11    Austria           0 - 1 - 0  

                6   R. Płd. Afryki     1 - 1 - 0 

     Reprezentacja Polski wywalczyła 3 medale. Na najniższym stopniu podium stanęli  Olek Dudziński w kategorii juniora oraz drużyna 5 osobowa National Team w składzie: Zuzia, Darek i Przemek Michalscy, Kacper Soja oraz Bartosz Rodzeń. Srebrne medale wywalczyła drużyna 3 osobowa - Zuzia, Monika i Przemek  Michalscy. 

                                                     Głuchołaski akcent Mistrzostw Świata

   Jurek Chmiel, typowy amator płukania złota wystartował i zajął 6 miejsce Mistrzostw Świata w kategorii V.I.P. Wypłukał 9 z dziesięciu możliwych do wypłukania drobinek. Czas wypłukiwania miał tutaj kluczowe znaczenie. Doświadczeni konkurenci robili to znacznie szybciej jak choćby zwycięzca tej kategorii  Sanjay Singh – prezydent WGA z Republiki Południowej Afryki /nr. 10/. I to oni zdominowali vipowskie podium. Medal był tak blisko…może przy kolejnej okazji.

Galeria:
















































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz