„Z radością zapraszamy Cię na pierwszy kufel „Keprnika” warzony już z tegorocznych zbiorów górskiego chmielu oraz na tradycyjny odłów karpia z naszego piwowarskiego rybnika”. Nie sposób było nie przyjąć zaproszenia zwłaszcza gdy się jest członkiem ekskluzywnego klubu „Holbaci” – klubu przyjaciół dobrego piwa.
Browar Holba z Hanusovic jest organizatorem i sponsorem
wielu wydarzeń rekreacyjnych, kulturalnych i sportowych organizowanych na
terenie browaru oraz w wielu miejscach Czech. Najpopularniejszą imprezą wydaje
się być organizowana w maju Pivovarska Ctvrtka. W tegorocznej, majowej 23 edycji trekkingu wzięło udział ponad 4 tysiące
uczestników. Nasz Team Sport-Fotopress uczestniczył już po
raz piąty w Pivovarskiej Ctvrtce zaliczając tym samym wszystkie dystanse od najkrótszego
6 kilometrowego aż do tego najdłuzszego 22 kilometrowego. A ile wypiliśmy wtedy bezalkoholowej „Horskiej
Byliny” tego nikt z nas nie policzył i spamiętał.
Krest Keprniku Varky z Prvniho Chmele spojeny s Tradicnym
Vylovem Pivovarskeho Rybnika
Każdy członek klubu „Holbaci” przybyły w sobotę 14 października
do browaru otrzymywał talon na dwa piwa, dwie kawy oraz rurki z kremem. Impreza
tak naprawdę rozpoczęła się o godzinie
10.oo, kiedy to na scenie została uroczyście otworzona beczka świeżego, tegorocznego
Keprnika. Organizowane były rodzinne
konkursy. Zwycięzcy otrzymywali nagrody i gadżety ufundowane przez Holbę.
Można było za darmo zwiedzić browar. Dużym zainteresowaniem cieszył się pokaz i warsztaty poprawnego lania piwa. Do
tego non stop przygrywał zespół. Było wesoło. Nad stawem wiele osób przyglądało się
tradycyjnemu odłowowi ryb. Niektóre z wyłowionych okazów można było zakupić. Jesienna
pogoda i 23 stopnie ciepła sprzyjały dobrej
zabawie i gaszeniu pragnienia smakowitym Keprnikiem.
Galeria:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz